16.6.2024

Pánský klobouk výroba na zakázku

Kloboučník – Kloboučnice – The Hatmaker . Vyrobím Vám pánský klobouk na zakázku.

odkaz na galerii hotových klobouků na zakázku

odkaz do dílny a jak objednat

Kloboučník je mistr řemeslník, který se specializuje na výrobu pánských klobouků. Toto povolání není jen o jednoduchém zpracování materiálů; je to umělecká odborná činnost, která vyžaduje řemeslné znalosti, technické dovednosti , odbornou praxi a trpělivost. Kloboučník vytváří klobuky, které nejsou jen módními doplňky, ale také funkčními kousky oblečení, jež chrání nositele před nepříznivými vlivy počasí a dodávají jim eleganci a osobitost.

Kloboučník začíná svou práci pečlivým výběrem materiálů z kterých se klobouky vyrábí. Říka se jim plstěné a srstěné polotovaty , základním materálem králicčí a zaječí srst a nebo levnejí vlna. mezi vlemi luxusní materiály patří bobr a nutrie . Polotovary musí být kvalitní a vhodné pro daný typ klobouku. Poté přichází na řadu náročné blokobání pomocí páry , žehlení a precizní ruční šití. Každý klobouk je ručně vyráběn a šit na míru, což zajišťuje jeho jedinečnost a kvalitu.

Bohužel, v České republice se původí tradiční řemeslo pánského kloboučníka zcela vytratilo, dílny postupně zavíraly své dveře a poslední mistry kloboučníky vytlačily moderní, sériově vyráběné produkty. Naše země tak přišla o drahocenné know-how a umění, které kdysi patřilo k základům naší kulturní identity. Dnes je prakticky nemožné najít kloboučnickou dílnu, která by se věnovala zakázkové výrobě a tradičním metodám.

Naše Kloboučnická dílna Ateliér Jeruzalémská Hana Škorpilová nacházející se na adrese Jeruzalémská 5, Praha 1, je jediná plně profesionálně vybavená dílna na zakázkovou výrobu klasických, elegantních a oldstylových a divadleních pánských klobouků v České republice.

Hana Škorpilová založila Kloboučnickou a Modistickou dílnu v roce 2008. Odborné znaloti roky získávala na zahraničních kurzech a zejména praxí. Neustále se průběžně vzdělává a pečlivě sleduje nové trendy, ale její podstatou je původní řemeslo stojící na tradici poctivé ruční práce a odborné původní technologii.

Ruční výroba klobouků je proces, který vyžaduje nejen dovednost a zkušenost, ale také trpělivost a pečlivost vyhotovení. Každý steh musí být přesný, každý kus materiálu dokonale vybraný, dbáme na precizní vypracování každého detailu. Při ručním šití klobouků se využívají různé techniky, které zajišťují, že klobouk bude pevný, trvanlivý a esteticky dokonalý. Ruční práce také umožňuje vytvářet jedinečné trendy designy a přizpůsobit klobouk specifickým požadavkům zákazníka bude vždycky klasika.

Pro kvalitní výrobu klobouků je nezbytné mít v dílně specifické a originální původní vybavení. Jedním z nejdůležitějších nástrojů jsou dřevěné formy, které dávaní materiálu tvar. Tyto formy kloboučnické formy bývali vyráběny na míru a pro každou velikost musí být jedna . Formy mohou mít různé tvary, což umožňuje kloboučníkovi vytvářet širokou škálu stylů a designů. Kromě dřevěných forem jsou důležité také speciální nástoje, nůžky, jehly a žehličky, jedním z nejdůležitejších nátrojem je náprstek.

Kromě výroby klobouků nabízím také unikátní odborné kurzy pro zájemce, kteří chtějí proniknout do tajů kloboučnického řemesla. V několika po sobě jdoucích kurzech mají studenti možnost naučit se tradiční, zakázkovou a poctivou ruční práci pěkně od píky. Kurzy jsou určeny jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé a pokrývají široké spektrum technik a dovedností, které jsou v tomto oboru nezbytné.

Tímto způsobem se snažím udržet a obnovit kloboučnické řemeslo v České republice a předat své znalosti a dovednosti nové generaci kloboučníků. Každý student odchází nejen s vlastnoručně vyrobeným kloboukem, ale také s hlubokým pochopením a úctou k tomuto krásnému řemeslu.

Kloboučnická dílna Ateliér Jeruzalémská vedená Hanou Škorpilovou není jen dílnou; je to místo, kde se tradiční řemeslp setkává s současnmi trendy, kde se řesmeslo prolíná s inovací a kde se vášeň z ruční tvorbě stává uměním.

Přijďte nás navštívit na Jeruzalémskou 5, Praha 1 a zažijte kouzlo tradičního kloboučnického řemesla na vlastní kůži.

Ať už hledáte dokonalý klobouk na míru , nebo chcete objevovat tajemství tohoto fascinujícího řemesla a vyučit se , jsme tu pro vás.

Zažijte jedinečnost a kvalitu ručně vyráběných klobouků, a objevte krásu a preciznost tradičního kloboučnického řemesla v naší Kloboučnické dílně . Rezervujte si termín na tel: 777572967 Hana Škorpilová

modistická dílna – Facebook