11.7.2023

Kloboučnické a modistické kurzy v Praze – Naučte se vyrábět klobouky krok za krokem

Soukromé kurzy  výroby kloboukův Ateliéru Jeruzalémská 5 jsou zaměřeny na rozvoj autorské tvorby klientů a přizpůsobují se jejich individuálním potřebám a požadavkům. Naše kurzy umožňují nejen tvořit originální návrhy, ale také získat hluboké znalosti a dovednosti v oblasti kloboučnictví.

Nabízíme v Praze kurzy  jak krátkodobé  pro kloobučníky tak kurzy modistické pro modistky na vybraná témata,  připravujeme i dlouhodobé kurzy, které vám umožní opravdu proniknout do tohoto řemesla. Díky našim dlouholetým zkušenostem – učím od roku 2007 – garantujeme vysokou úroveň odbornosti, preciznosti a kvality výuky. Naše kurzy jsou navíc navrženy tak, aby klientům umožnily průběžně zdokonalovat své znalosti a dovednosti s možností pokračovat na specializovaných učňovských kurzech. Učnovské kurzy velmi  kvalitně výší vaše znalosti.

Velkou výhodou našich kurzů je individuální přístup ke každému studentovi. Každý klient má své jedinečné představy a cíle, které společně realizujeme na míru. V Ateliéru Jeruzalémská jsme schopni splnit prakticky jakýkoliv požadavek – od základního návrhu až po finální produkt.

Naše dílna patří mezi nejlépe vybavené školy na výrobu klobouků. K dispozici máme ucelenou kolekci profesionálních dřevěných forem, zahrnující dámské i pánské modely z různých období – od první republiky, přes formy z 50. a 80. let, až po současné moderní trendy ve světové módě.  Nabízíme také kloboukové hlavy všech velikostí, od obvodu 52 cm do 63 cm, a různé typy kremp – rovné, zkosené, oblé. Naše vybavení pokrývá jak klasické, tak moderní tvary, což nám umožňuje pracovat s různými styly a potřebami klientů.

Specializujeme se také na klasické pánské modely klobouků, které vyrábíme s precizností a důrazem na tradiční řemeslné postupy. Kolekce dámských forem zahrnuje rozmanité tvary baretů a speciální formy pro moderní fascinátory, díky nimž můžete tvořit jedinečné a elegantní modely. Překrásně tvarované hlavičky jsou nedílnou součástí naší nabídky.

Kurzy v Ateliéru Jeruzalémská jsou nejen profesionální a kvalitní, ale také jedinečné svou metodikou. Jsou určeny jak pro začátečníky, kteří se postupně naučí základy kloboučnictví krok za krokem, tak pro pokročilé studenty, kteří chtějí realizovat vlastní projekty a návrhy s maximální podporou a odborným vedením.

V Modistické škole Atelier Jeruzalémská 5 nabízíme možnost nejen získat plnohodnotné znalosti v oboru, ale také osvojit si technologické postupy, které jsou nedílnou součástí úspěšného kloboučnictví a modiství. K dispozici je speciální vybavení a nástroje, které zajistí profesionální výsledky vaší tvorby.

Pokud toužíte prohlubovat své znalosti, nabízíme také možnost pokračování na učňovských kurzech, kde budete mít příležitost dále rozvíjet své dovednosti pod vedením odborníků s dlouholetou praxí.